top of page

Therapie jongeren

Image by Federico Respini

Individuele psychotherapie

Psychotherapie is een behandeling voor mensen die psychische klachten hebben. Misschien loop je vast in het leven, ben je neerslachtig of angstig, onzeker over de toekomst van een relatie, of heb je gewoon het gevoel dat je niet het leven leidt dat je wil leiden. Wat je zorgen ook mogen zijn, we zijn er om ondersteuning te bieden. Therapie is een behandeling voor mensen die last hebben van psychische klachten.
We starten eerst met een kennismakingsgesprek waarbij we luisteren naar jouw bezorgdheden en vragen. We bespreken jouw verwachtingen en gaan na wat de therapeut voor jou kan betekenen. Therapie is een persoonlijk proces dat vertrouwen vraagt. Daarom is het belangrijk dat je je goed voelt bij de therapeut.  We stemmen samen af hoe vaak je komt. 

Image by Kelly Sikkema
Interieur ontwerp

Gezinstherapie

Gezinstherapie is een vorm van contextuele therapie waarbij het volledige gezin begeleid wordt door een therapeut. Samen gaan ze op zoek naar patronen en posities die leven binnen het gezin en naar het effect dat deze hebben op persoonlijke emoties, ervaringen en reacties. Hierdoor ontstaan er nieuwe inzichten en begrip waardoor er op een andere manier met elkaar kan worden omgegaan. Men krijgt een andere visie op problemen, op zichzelf en anderen.
 

Petra Proksch sinneliv_edited.jpg

Petra Proksch

Sarah Logghe_edited.jpg

Sarah Logghe

gemeenschaps tuin

Tuintherapie

Tuintherapie richt zich op de groei van mensen. De gezondheid en het welzijn van de cliënt is het hoofddoel en natuur en planten vormen hiertoe een middel.
De focus ligt op het maximaliseren van het sociaal, cognitief, fysiek of psychologisch functioneren en het verbeteren van het algemeen welzijn en de gezondheid.

Katrien Danneels_edited.jpg

Katrien Danneels

Het team

bottom of page