top of page

Therapie kinderen

Image by Federico Respini

Individuele psychotherapie

Psychotherapie is een behandeling voor kinderen die psychische klachten hebben. Misschien ben je onzeker, wordt je gepest, voel je je neerslachtig...Wat je zorgen ook mogen zijn, we zijn er om ondersteuning te bieden. Therapie is een behandeling voor mensen die last hebben van psychische klachten.
We starten eerst met een kennismakingsgesprek waarbij we luisteren naar jouw bezorgdheden en vragen. We bespreken jouw verwachtingen en gaan na wat de therapeut voor jou kan betekenen. Therapie is een persoonlijk proces dat vertrouwen vraagt. Daarom is het belangrijk dat je je goed voelt bij de therapeut.  We stemmen samen af hoe vaak je komt. 

Opvoedingsondersteuning

Opvoedingsondersteuning is hulp voor ouders met als doel inzicht te krijgen in het gedrag en de emoties van je kind, de problemen, je ouderrol en de opvoeding. Je leert je kind beter kennen en je leert jezelf als ouder kennen. Je krijgt meer inzicht in hoe je met je kind kan omgaan.

Als ouder heb je soms vragen en twijfels over de opvoeding van je kind. Misschien raak je er alleen, of met de steun van je partner, familie of vrienden, niet uit en blijf je er mee zitten. 

We zoeken samen naar oplossingen voor de problemen die zich voordoen en we kijken naar de sterktes die er zijn.  Hierdoor neemt de kans op een positieve ontwikkeling van je kind toe, en is er meer ruimte voor een positieve relatie tussen jullie allen.

Bij welke vragen?

Bij vragen over het gedrag, de emoties, de opvoeding van je kind, over jouw ouderrol, over hoe je het best met je kind kunt omgaan…

Interieur ontwerp
Gebieden van de paardebloem
Image by Kelly Sikkema
Interieur ontwerp

Gezinstherapie

Gezinstherapie is een vorm van contextuele therapie waarbij het volledige gezin begeleid wordt door een therapeut. Samen gaan ze op zoek naar patronen en posities die leven binnen het gezin en naar het effect dat deze hebben op persoonlijke emoties, ervaringen en reacties. Hierdoor ontstaan er nieuwe inzichten en begrip waardoor er op een andere manier met elkaar kan worden omgegaan. Men krijgt een andere visie op problemen, op zichzelf en anderen.
 

gemeenschaps tuin

Tuintherapie

Tuintherapie richt zich op de groei van mensen. De gezondheid en het welzijn van de cliënt is het hoofddoel en natuur en planten vormen hiertoe een middel.
De focus ligt op het maximaliseren van het sociaal, cognitief, fysiek of psychologisch functioneren en het verbeteren van het algemeen welzijn en de gezondheid.

Het team

bottom of page