top of page

Volwassenen

Image by Federico Respini

Individuele psychotherapie

Psychotherapie is een behandeling voor mensen die psychische klachten hebben. Misschien loop je vast in het leven, ben je neerslachtig of angstig, onzeker over de toekomst van een relatie, of heb je gewoon het gevoel dat je niet het leven leidt dat je wil leiden. Wat je zorgen ook mogen zijn, we zijn er om ondersteuning te bieden. Therapie is een behandeling voor mensen die last hebben van psychische klachten.
We starten eerst met een kennismakingsgesprek waarbij we luisteren naar jouw bezorgdheden en vragen. We bespreken jouw verwachtingen en gaan na wat de therapeut voor jou kan betekenen. Therapie is een persoonlijk proces dat vertrouwen vraagt. Daarom is het belangrijk dat je je goed voelt bij de therapeut.  We stemmen samen af hoe vaak je komt. 

Petra Proksch sinneliv_edited.jpg

Petra Proksch

Ella Tanghe.jpg

Ella Tanghe

thumbnail_Foto kleur 2.jpg

Emily Debaillie

Elke Breye_edited.jpg

Elke Breye

Relatietherapie
 

Hoewel je al veel pogingen hebt ondernomen, geraak je er bij relatieproblemen soms niet uit met z’n tweeën. Een buitenstaander die neutraal meekijkt en zonder oordeel mee zoekt naar oplossingen kan dan een grote hulp zijn.

Relatietherapie is een specifieke vorm van die zich bekommert om het aanpakken van structurele- en communicatie problemen en spanningen tussen koppels.  Via gesprek onderzoek je wat er fout loopt, wat jullie wens is en hoe jullie de relatieproblemen kunnen oplossen of de relatie herstellen.  Indien nodig kan je onder begeleiding op een respectvolle manier de relatie stopzetten.

Petra Proksch sinneliv_edited.jpg

Petra Proksch

Elke Breye_edited.jpg

Elke Breye

Interieur ontwerp
Gebieden van de paardebloem
Image by Kelly Sikkema
Interieur ontwerp

Gezinstherapie

Gezinstherapie is een vorm van contextuele therapie waarbij het volledige gezin begeleid wordt door een therapeut. Samen gaan ze op zoek naar patronen en posities die leven binnen het gezin en naar het effect dat deze hebben op persoonlijke emoties, ervaringen en reacties. Hierdoor ontstaan er nieuwe inzichten en begrip waardoor er op een andere manier met elkaar kan worden omgegaan. Men krijgt een andere visie op problemen, op zichzelf en anderen.
 

Petra Proksch sinneliv_edited.jpg

Petra Proksch

Sarah Logghe_edited.jpg

Sarah Logghe

gemeenschaps tuin

Tuintherapie
Bij tuintherapie werken we via individuele psychotherapie, maar in de plaats van in een gespreksruimte zijn we in de therapietuin.  Daar zorgen we voor de groei van bloemen, groenten en kruiden.  Maar vooral jouw groei staat centraal.  De therapeut steekt samen met jou de handen uit de mouwen en geeft je tijd en ruimte om te werken aan je zorgen en bekommernissen.  Voorkennis van tuinieren is niet vereist.

Katrien Danneels_edited.jpg

Katrien Danneels

Het team

bottom of page